• Usmernenie upravujúce postup, organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania  v ZŠ Mojzesovo-Černík,  od 1. septembra 2021 v zmysle opatrení ÚVZ SR a  manuálu MŠVVaŠ Školský semafor 2021/2022

            • Tento dokument rešpektuje opatrenia vychádzajúce z platnej legislatívy, COVID automatu zo dňa 10. 8. 2021 a vyhlášky ÚVZ SR zo dňa 12. 8. 2021. COVID automat má zadefinované stupne podľa farieb, ktoré vyjadrujú vývoj ochorenia na  území okresu. https://korona.gov.sk/covid-automat-na-slovensku/

              Školský semafor je zadefinovaný v troch úrovniach – zelenej, oranžovej a červenej.

              2. 9. 2021 – ZELENÁ FÁZA

              Otvorenie šk. roka bude vo štvrtok 2. septembra so začiatkom 8:10 hod.

              S každým prváčikom môže ísť do triedy jeden rodič, ktorý má rúško a pri vstupe si  dezinfikuje ruky. Predbežné ukončenie prvého dňa v škole je  9.30 - 10:00 hod.


              Okres Nové Zámky  od 30.8.2021 vstupuje do oranžovej fázy - stupeň ostražitosti - žiak sa zúčastňuje prezenčného vyučovania na základe predloženia vyplneného a podpísaného  písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti, ktoré odovzdá 2.9.2021 svojim triednym učiteľom (vytlačiť Príloha č.1 alebo  31.8. vyzdvihnutie tlačiva vo vestibule školy  v čase od 8-14 hod.)


              Ak Vaše dieťa  spĺňa výnimku z karantény, môže rodič túto skutočnosť oznámiť škole prostredníctvom triedneho učiteľa kedykoľvek v priebehu školského roka vyplnením tlačiva Oznámenie o výnimke z karantény (Príloha č.2). /Stiahnite si prílohu č. 2 TU/: Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx


              Písomné prehlásenie o bezpríznakovosti sa bude odovzdávať po prerušení dochádzky na viac ako 3 dni ( vrátane víkendov a sviatkov) – tlačivo dostane dieťa na vyžiadanie od triedneho učiteľa alebo si ho môžete vytlačiť (Príloha č.1) /Stiahnite si prílohu č. 1 TU/: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx


              Prezenčné vyučovanie v triedach s povinnou dochádzkou začne 3.9.2021 nasledovne:

              1.stupeň -  4 vyučovacie hodiny

              2.stupeň -  5 vyučovacích hodín


              Od pondelka 6.9. 2021 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

              Žiaci prichádzajú do školy jednotlivo, nezhromažďujú sa pred školou, vchádzajú do budovy s už nasadeným  rúškom. Po vstupe do budovy si vydezinfikujú ruky, prezujú sa, prezuvky si odnesú do triedy (ak im ešte nebola  pridelená skrinka) a po príchode do triedy si umyjú ruky. Nezdržiavajú sa na chodbe ani pred budovou školy


              Prevádzka ŠKD

              ŠKD bude spustená od 3. 9. 2021 v čase od 11.30 do 16.30. Prihlášku do ŠKD odovzdajte triednej pani učiteľke.  (Prihlášku do ŠKD si môžete vyzdvihnúť u p. vychovávateľky, triednej učiteľky alebo prihlášku stiahnuť TU: Zapisny-listok-ziaka-do-SKD-PDF-verzia.pdf  Alebo zo stránky školy v sekcii „Žiaci a rodičia – Život na škole – Tlačivá na stiahnutie“). Poplatok za ŠKD vo výške 5€  mesačne. 



              Hromadné podujatia, záujmové útvary

              Hromadné podujatia – výlety, exkurzie, účelové cvičenia, ŠvP, LVVK a pod. sa nebudú realizovať do uvoľnenia opatrení, činnosť  záujmových útvarov bude spustená pri tých krúžkoch, kde nebude dochádzať k premiešavaniu žiakov.

              Stravovanie

              Prevádzka školskej jedálne bude od 3. septembra. Prihlášku na stravu môžete stiahnuť TU: prihlaska_strava_SJ-zs_.doc alebo ju nájdete aj na stránke školy v sekcii „Žiaci a rodičia – Život na škole – Tlačivá na stiahnutie“. Prihlášku je potrebné odovzdať vedúcej školskej jedálne.)


              Povinnosti zákonného zástupcu

              Pri prvom nástupe žiaka do základnej školy alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v  trvaní tri a viac dní (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.  V zelených okresoch predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič na základe dobrovoľnosti. 

              V oranžových okresoch predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič povinne (teda hneď po  prechode do oranžovej farby).

              Pokiaľ žiak prišiel do školy v sprievode rodiča a rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa  žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, dieťa  nemá umožnený vstup do budovy a odchádza s rodičom domov.

              Pokiaľ žiak neprišiel do školy v sprievode rodiča a nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, žiak  bude umiestnený do izolačnej miestnosti a rodič bude bezodkladne kontaktovaný tr. učiteľom. Rodič má následne  tri možnosti:

              - odošle oskenované vyhlásenie prostredníctvom mailu škole alebo tr. uč.,

              - odošle škole vyhlásenie prostredníctvom edupage,

              - kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast a dieťa si príde vziať domov.

              ∙ Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ na šk. rok 2021/2022. Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode dieťaťa do ZŠ a odchode  dieťaťa zo ZŠ (prekrytie horných dýchacích ciest v zmysle Vyhlášky ÚVZ SR č. 237/2021, dodržiavanie odstupov,  dezinfekcia rúk).

              Do školy môže priviesť/poslať iba zdravé dieťa. Ak sa ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod.  nesmie prísť do školy.

              Rodič bude mať možnosť dobrovoľného samotestovania Ag testami v domácom prostredí, využíva ho zvyčajne v pondelok a vo  štvrtok ráno pred nástupom do školy. V prípade pozitívneho výsledku necháva dieťa doma, kontaktuje  všeobecného lekára pre deti a dorast a oznámi škole, že jeho dieťa malo pozitívne výsledky Ag testu.

              Svojmu dieťaťu zabezpečí dve rúška (jedno bude v skrinke, alebo v taške vo vrecúšku) a papierové jednorazové vreckovky.

              V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID – 19),  bezodkladne o tejto situácii informuje tr. uč. a riaditeľa školy. Za týchto podmienok nemôže dieťa školu  navštevovať. 

              V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje tr. uč.  a riaditeľa školy, aby mohli byť okamžite dohľadané úzke kontakty žiaka za dva dni pred jeho testovaním.

              Ak odprevádza zákonný zástupca svoje dieťa do školy, do budovy školy NEVSTUPUJE!

              V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy (prevzatie chorého dieťaťa, úrazu) má na tvári rúško  a ruky si pri vchode vydezinfikuje.

              Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.  

              Rodič môže svoje dieťa ospravedlniť písomne na 5 dní po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac  ako 5 dní z dôvodu ochorenia musí predložiť Potvrdenie o chorobe od všeobecného lekára pre deti  a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú absenciu, ktorá môže viesť k zníženej známke zo  správania príp. k nutnosti vykonania komisionálnych skúšok.

              Rodič má nárok na ošetrovné, len ak riaditeľ školy alebo RÚVZ v NR, rozhodol o prerušení vyučovania  v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia  všeobecného lekára pre deti a dorast.  

              Pokiaľ ste sa v období dvoch týždňov do nástupu do školy (19. 8. – 1. 9. 2021) zdržiavali mimo územia SR, riadite  sa vyhláškou ÚVZ SR č. 231/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym  povinnostiam osôb po vstupe na územie SR. 

              Karanténa:

              Osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID – 19 počas obdobia 2 dní pred testovaním alebo  objavením prvých príznakov ochorenia, musia ísť do karantény na 14 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou. Karanténa sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

              - je najmenej 14 dní po aplikácii 2. dávky očkovacej látky (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V) - je najmenej 21 dní po aplikácii 1. očkovacej dávky Jonson&Johnson.

              - je najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka podaná v intervale 180 dní od  prekonania ochorenia COVID – 19 alebo

              - prekonala ochorenie COVID – 19 v období pred nie viac ako 180 dňami a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky  ochorenia COVID – 19.

              V prípade, že žiak alebo zamestnanec spĺňa výnimku z karantény, rodič alebo zamestnanec môže informovať o tom  školu prostredníctvom formulára Oznámenie o výnimke z karantény (rodič odovzdá formulár tr. uč., zamestnanec  tajomníčke školy). V prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie COVID, tak bude môcť škola bezodkladne  požiadať osoby, ktoré ochorenie neprekonali a nie sú zaočkované, o opustenie priestorov školy a zároveň uplatniť  výnimku na žiakov a zamestnancov, ktorí na ňu majú nárok.


              Špeciálne usmernenia  

              Upratovanie a dezinfekcia toaliet bude prebiehať minimálne 3x denne a podľa potreby, každé vykonanie sanitácie  sa zaeviduje. Školníci/upratovačky budú zodpovední za dopĺňanie tekutého mydla, jednorazových utierok  a dezinfekcie.

              Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy  nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne. Bude tiež zabezpečené pravidelné intenzívne vetranie.

              Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí  byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

              ∙ Smetné koše nebudú zatvorené (obmedzenie fyzického kontaktu).

              ∙ Rukavice sa budú využívať pri príprave jedla, likvidácii odpadov, dezinfekcii priestorov.

              V prípade podozrenia alebo potvrdenia výskytu ochorenia COVID-19 sa budeme riadiť pokynmi Školského semaforu  a COVID Automatom - ORANŽOVÁ FÁZA a ČERVENÁ FÁZA.

              Toto usmernenie je možné podľa aktuálnych potrieb meniť, dopĺňať.

              Ďakujeme za pochopenie. PaedDr. Stanislav Petráš,  riaditeľ ZŠ

            • Zisťovanie záujmu o kloktací test a domáce samotestovanie

            • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia,

               

              dovoľujeme si Vám oznámiť, že v súvislosti so začiatkom šk. roka 2021/2022 a za účelom udržať bezpečné prostredia v školách a školských zariadeniach, máte možnosť využiť dobrovoľné testovanie žiakov v školách a v domácom prostredí. Ide teda o dva druhy testovania.

               

              1. Možnosť testovať sa PCR kloktacími testami v škole bude dostupná iba na 1x začiatku šk. roka. Toto testovanie prebehne  v piatok 3. 9. 2021 v priestoroch školy. Výsledok PCR testu bude doručený rodičovi do 72 hodín od zozbierania testov. Toto testovanie je dobrovoľné a škola zisťuje záujem o takýto druh testovania, a to prostredníctvom získania súhlasu rodiča cez EduPage. Nakoľko dieťa má na takéto testovanie nárok, prosíme, aby ste oznámili svoj záujem o pretestovanie žiaka do 25.8.2021 do 12.00 hod.

               

              2. V priebehu šk. roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné testovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí. Každý žiak ZŠ, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25ks testov na domáce testovanie. Pokiaľ máte záujem o sadu 25ks testov na domáce testovanie, prosíme, aby ste oznámili svoj záujem tiež do 25.8. 2021 do 12.00, a to prostredníctvom EduPage.

            • Stretnutie s rodičmi prvákov

            • Vážení rodičia budúcich prvákov,

              dovoľujeme si Vás pozvať na úvodné rodičovské stretnutie (1. ročník) pred začiatkom školského roka. Stretnutie s triednymi učiteľkami sa uskutoční v stredu 25. augusta 2021 v budove I. pavilónu ZŠ o 16.00.Pri vstupe do budovy, prosím, použite rúško a vydezinfikujte si ruky. 

               

            • Rozlúčková slávnosť deviatakov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčková slávnosť deviatakov.

              Nastal čas, kedy sa naši deviataci lúčia so školou. Spomínajú na krásnych 9 rokov plných zážitkov a milých spomienok. Pripravili si pre učiteľov a hostí skvelý program a výzdobu, ktorá sa niesla v štýle Harryho Pottera. Nastal však čas, kedy musia vykročiť každý svojou cestou. Prajeme im veľa šťastia a úspechov v živote!

            • Skrátenie vyučovania

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Z dôvodu pretrvávajúcich vysokých teplôt bude vyučovanie skrátené  do 11.30 od utorku 22.6. 2021. ŠKD bude v prevádzke v nezmenenom režime.  Prosím zabezpečte deťom dostatočný pitný režim.

               

            • Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

            • Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (Príloha č. 4). Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá „Potvrdenie o chorobe“ vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný. Tlačivo na stiahnutie: Príloha_č.4_.docx

              Vyhlásenie o bezinfekčnosti je možné odoslať škole elektronicky cez edupage alebo v papierovej podobe.



            • OZNAM O VOĽNOM PRACOVNOM MIESTE

            • ZŠ Mojzesovo-Černík informuje o voľnom pracovnom mieste:

              Pozícia: učiteľ MATEMATIKY

              Úväzok: 100%

              Termín nástupu: 1.9. 2021

              Požadované vzdelanie:

              Kvalifikačné predpoklady podľa platnej legislatívy (podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a vyhlášky č. 1/2020 Z. z v znení neskorších predpisov). Zaradenie do platovej triedy 6 - 9 v zmysle prílohy č. 4 nariadenia vlády SR č. 388/2018 Z. z. v závislosti od kvalifikácie a počtu rokov započítanej praxe.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              - žiadosť o prijatie do zamestnania

              - profesijný životopis

              - kópie dokladov o vzdelaní

              - súhlas uchádzača so spracovaním osobných údajov pre potreby prijatia do zamestnania v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

               

              Ponuky zaslať najneskôr do 1.6.2021 mailom na adresu: zsmojzesovo@azet.sk,

              prípadne poštou: Základná škola Mojzesovo - Černík, 941 04 Mojzesovo č. 505

              tel.: 035/657 8001

            • Nové pravidlá pre školu od 3.mája 2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

              Od pondelka 3.mája 2021 platia pre našu školu nové pravidlá. Okres Nové Zámky je od 3.5. 2021 v 1.stupni varovania, čo znamená, že všetci žiaci sú na prezenčnej forme vyučovania (chodia do školy). Žiaci ani ich zákonní zástupcovia  sa nepotrebujú preukazovať negatívnym testom na COVID 19. Žiakom stačí pri nástupe do školy v pondelok odovzdať len čestné vyhásenie o bezinfekčnosti. Žiaci toto tlačivo dostali v piatok 30.4. na vyučovaní v škole.

            • Posledná rozlúčka

            • Navždy sa lúčime s dlhoročným kolegom a pánom učiteľom Mgr. Štefanom Foltinom, ktorý nás  30.4.2021 navždy opustil vo veku 70 rokov.

              Štefan, s láskou a úctou spomíname na Teba.

              Tvoji kolegovia, súčasní a bývalí žiaci.

              Česť Tvojej pamiatke!

            • DEŇ ZEME 2021

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ ZEME 2021.

              DEŇ ZEME Pri príležitosti „Dňa Zeme“ sme už tradične uskutočnili brigádu, pri ktorej žiaci vysadili niekoľko desiatok stromčekov. Zároveň sme upravili záhony a zbierali odpadky. Triedy prvého stupňa si zasadili „svoje stromčeky“, o ktoré sa budú aj starať. Stromčeky na výsadbu nám sponzorsky zabezpečil rodič p. Vladimír Porubský z Mojzesova. Touto cestou mu v mene detí a školy úprimne ďakujeme.

        • Výchovný koncert

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

          V dňoch 18. a 19. 9. 2023 sa stretli žiaci v rámci výchovného koncertu s lektorom Lukášom, ktorý im priblížil hru na rôznych rytmických nástrojoch a perkusiách, a to najmä hru na djembe, doumbeku, darbuku či cajone. Hudba a perkusie sú Lukášom vnímané ako nástroj prepojenia ľudí ako samých so sebou, tak aj s ich okolím. Deti mali možnosť nielen počúvať, ale aj samy vyskúšať, ako znejú rytmické hudobné nástroje, ak na ne udierame rôznymi spôsobmi.

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

          • Darujte 2% pre Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo - Černík

          • 22. 3. 2024
          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo – Černík.  Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

             

            Postup darovanie 2% pre  Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo – Černík

             

            • IČO: 42121388
            • Obchodné meno: Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo - Černík
            • Právna forma: Občianske združenie
            • Sídlo: Mojzesovo 505, 941 04 Mojzesovo

             

            Postup:

            Zamestnanec 

            1. Do 15. februára 2024 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. 

            2. Vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby 

            3. Do 30. apríla 2024 doručte obe tlačivá na daňový úrad podľa vášho bydliska.

             

             Fyzická osoba

             Ak ste fyzická osoba, ktorá sama podáva daňové priznanie:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre fyzické osoby kolónky na poukázanie 2 % z dane z príjmu.

            2. Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie roku 2023 je fyzická osoba povinná podať v lehote do 02. apríla 2024 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 01. 07. 2024 alebo 30. 09. 2024)

             

            Právnická osoba

            Ak ste právnická osoba:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre právnické osoby kolónky na poukázanie 2% z dane z príjmu.

            2. Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov právnických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2023 uplynie 02. apríla 2024 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 01. 07. 2024 alebo 30. 09. 2024).

            Ďakujeme

            Tlačivo: Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej  dane z prijímov fyzickej osoby.pdf

          • Riaditeľské voľno

          • 13. 3. 2024
          • Riaditeľ Základnej školy Mojzesovo - Černík, 941 04 Mojzesovo

            č. 505, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) §150,

            ods. 5 a o zmene a doplnení niektorých zákonov, udeľuje žiakom 5. – 8. ročníka

            dňa 20. marca 2024 riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Testovanie 9 – 2024).

            V tento deň sú všetci žiaci 5. - 8. ročníka automaticky odhlásení

            zo stravy. 

          • OZNAM: Chrípkové prázdniny 21. – 27. február 2024

          • 20. 2. 2024
          • Riaditeľ Základnej školy Mojzesovo-Černík oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že v dňoch 21. – 27. februára 2024 bude vyučovací proces prerušený z dôvodu zvýšenia akútnych respiračných ochorení na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nových Zámkoch. Počas tohto obdobia nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí. Výchovno-vzdelávací proces začne  v stredu  28. februára 2024.

          • Darujte 2% pre Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo - Černík

          • 19. 2. 2024
          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo – Černík.  Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

             

            Postup darovanie 2% pre  Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo – Černík

             

            • IČO: 42121388
            • Obchodné meno: Združenie rodičov pri ZŠ Mojzesovo - Černík
            • Právna forma: Občianske združenie
            • Sídlo: Mojzesovo 505, 941 04 Mojzesovo

             

            Postup:

            Zamestnanec 

            1. Do 15. februára 2024 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti. 

            2. Vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby 

            3. Do 30. apríla 2024 doručte obe tlačivá na daňový úrad podľa vášho bydliska.

             

             Fyzická osoba

             Ak ste fyzická osoba, ktorá sama podáva daňové priznanie:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre fyzické osoby kolónky na poukázanie 2 % z dane z príjmu.

            2. Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie roku 2023 je fyzická osoba povinná podať v lehote do 02. apríla 2024 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 01. 07. 2024 alebo 30. 09. 2024)

             

            Právnická osoba

            Ak ste právnická osoba:

            1. Vyplňte v Daňovom priznaní pre právnické osoby kolónky na poukázanie 2% z dane z príjmu.

            2. Lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov právnických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2023 uplynie 02. apríla 2024 (resp. v predĺženej lehote na podanie daňového priznania, t. j. do 01. 07. 2024 alebo 30. 09. 2024).

            Ďakujeme

            Tlačivo: Vyhlásenie o poukázaní  podielu zaplatenej  dane z prijímov fyzickej osoby.pdf

          • Pozvánka: RODIČOVSKÝ PLES ZŠ Mojzesovo-Černík

          • 28. 12. 2023
          • Milí rodičia a priatelia našej školy, srdečne Vás pozývame na RODIČOVSKÝ PLES ZŠ Mojzesovo-Černík.

            Vstupenky si môžete zakúpiť v ZŠ u ekonómky školy (p. Sojková 0910 908 661; 035/6578001) alebo v kvetinárstve Fialka v Mojzesove (p. Petríková 0907 723 511) .

            Prosíme, ak máte možnosť a záujem podporte ples cenou do tomboly. , kontaktujte, prosím, vedenie školy ( 035/6578001) alebo triednych učiteľov. Ďakujeme 

          • Zrušenie Vianočnej akadémie

          • 18. 12. 2023
          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných ochorení je Vianočná akadémia – ZRUŠENÁ.

             

            Vyučovanie bude tento týždeň prebiehať v riadnom režime.

             

            V piatok 22.12. 2023 budú mať žiaci triedne besiedky - vyučovanie končí 10:35.

            ŠKD bude v piatok 22.12. 2023 v prevádzke do 15.00.

             

            Stanislav Petráš, riaditeľ školy

             

          • OZNAM O CHRÍPKOVÝCH PRÁZDNINÁCH

          • 11. 12. 2023
          • Riaditeľ Základnej školy Mojzesovo-Černík oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že v dňoch 12. – 15. decembra 2023 bude vyučovací proces prerušený z dôvodu zvýšenia akútnych respiračných ochorení na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nových Zámkoch. Počas tohto obdobia nebude v prevádzke ani školský klub detí. Výchovno-vzdelávací proces začne opäť v pondelok 18. decembra 2023.

             

          • Turnaj vo vybíjanej

          • 10. 12. 2023
          • Žiaci tretích tried a štvrtáci v priateľskom turnaji vo vybíjanej si zmerali svoje sily, aby si uvedomili, že víťazstvo nie je až také cenné. Priateľstvo a spoločné úsilie dokáže vyčariť úsmev na perách a spokojný pocit v srdiečkach, to sú najdôležitejšie hodnoty. Postavme sa prostredníctvom športu a spoločnými aktivitami proti nepriateľom dnešnej mladej generácie.

          • Pasovanie prvákov

          • 10. 12. 2023
          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie prvákov.

            Nové prostredie, spolužiaci a učitelia - na toto všetko si museli naši najmladší - prváci za pár týždňov zvyknúť. A keďže sa im to úžasne podarilo, čakalo ich slávnostné pasovanie, ktoré sa uskutočnilo 1. decembra 2023. Pasovačkou ich sprevádzali žiaci deviateho ročníka. Tentokrát sa inšpirovali rozprávkou Soľ nad zlato, ktorú premenili na Škola nad zlato. Prostredníctvom už nadobudnutých vedomostí prváci pomohli pánovi kráľovi zachrániť jeho dcéru i celé kráľovstvo. Ukázali tak svoju šikovnosť a dokázali, že škola a vedomosti sú naozaj veľmi dôležité. Za odmenu ich pán kráľ pozval na kráľovskú hostinu a pasoval ich za princov a princezné tohto kráľovstva, čiže sa oficiálne stali žiakmi a žiačkami našej školy. Krásne predpoludnie bolo plné zábavy a kamarátstva medzi najmladšími a najstaršími žiakmi.

          • Literatúra iným pohľadom

          • 5. 12. 2023
          • Veľmi obohacujúce a zaujímavé bolo vyučovanie s lektorkou Mgr. Hankou Révayovou Zeleňákovou, PhD., ktorá žiakom 8. a 9. ročníka sprístupnila prostredníctvom poézie a prózy aktuálne problémy dnešnej doby. V téme Keď vytneš posledný strom sa deviataci oboznámili s technikou štruktúrovanej drámy, ktorá je výborným nástrojom k hĺbkovému čítaniu literárneho textu, konkrétne pracovali s úryvkom Tolkienovho románu Pán prsteňov - Dve veže. Hlbšia analýza environmentálnych motívov núti žiakov rozmýšľať nad ochranou stromov a prírody.

            Poézia okamihu - žiaci 8. ročníka čítali výber japonskej poézie básnika Macuoa Bašóa. Oboznámili sa s krátkou lyrickou formou haiku. V interpretačnom dialógu s lektorkou preskúmali princípy básnickej tvorby, analyzovali metaforické významy, organizáciu verša, motívy a symboly. Na záver sa žiaci pokúsili vytvoriť skladačku z papiera - origami.

          • Noc v škole

          • 27. 11. 2023
          • Prespať v škole, utužiť kolektív i kamarátstvo, ale tiež oddýchnuť si od každodenných školských povinností a zažiť atmosféru školy počas noci bolo cieľom tohto pre deti veľmi úspešného projektu. Noc z 16. 11. na 17. 11. 2023 patrila žiakom 6., 7. A a 7. B triedy.

          • Účelové cvičenie s vojenskými záchranármi

          • 24. 10. 2023
          • 18. 10. 2023 Praktické účelové cvičenie bolo zamerané najmä na poskytnutie prvej pomoci. Resuscitácia, moderný obväzový materiál, obviazanie rán, zásady prevozu raneného - aj tieto témy boli súčasťou poučných rád od vojenských záchranárov z Liptovského Mikuláša. Zaujímavou súčasťou ich prezentácií bolo aj oboznámenie s iným vojenským vybavením a tiež sme si mohli vyskúšať, aké je náročné hádzať granátom na cieľ. Srdečne ďakujeme záchranárom za ich dôležité odborné vysvetlenia.

          • Rodičovské združenie

          • 22. 10. 2023
          • Vážení rodičia!

            Pozývame vás vo štvrtok 26.10. 2023 na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční o 16.00h v jednotlivých triedach ZŠ. Tešíme sa na vašu účasť!

    • Kontakty

      • Základná škola Mojzesovo - Černík
      • 0356578001
      • 035/657 8001 PaedDr. Stanislav Petráš - riaditeľ Mgr. Janka Laurová - zástupkyňa, mobil: 0905 230 538 Bc. Dominika Sojková - tajomníčka, účtovníčka, PAM, mobil: 0910 908 661 Miriam Teplanová - vedúca jedálne mobil: 0911 789 845
      • 941 04 Mojzesovo č. 505 94104 Mojzesovo Slovakia
      • 37863967
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje